Asigurarea obligatorie a locuintelor ar putea fi pusa in aplicare de la 1 iulie

Ziarul Financiar 17.03.2010

Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor ar putea fi pusa in aplicare de la 1 iulie, data pana la care societatea care va emite politele va fi pregatita sa emita si sa gestioneze asigurarile, iar contractul de reasigurare va fi incheiat, a declarat directorul general PAID, Marius Bulugea, citat de Mediafax Business.

"Nu este o data certa. Totul depinde de evolutia negocierilor cu brokerii de reasigurare si de momentul incheierii contractului cu PAID", a spus Bulugea, prezent la un seminar de specialitate.

Potrivit lui Bulugea, brokerii Willis, AON, Guy Carpenter, RFIB si Stellar Re vor furniza, in perioada urmatoare, pretul estimativ al contractului de reasigurare a Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

El a amintit ca, in prezent, cel mai important aspect al activitatii societatii se refera la achizitionarea si realizarea sistemului IT care va gestiona politele vandute si va genera permanent gradul de penetrare si furnizare a listelor persoanelor neasigurate. Cititi mai multe despre punerea in aplicare a legii asigurarii obligatorii a locuintelor pe www.mediafax.biz.