Facebook detroneaza Google si devine cel mai vizitat site din SUA

Autor: Magraon Andreea 18.03.2010

Facebook, reteaua de socializare numarul unu in lume, a devenit pentru prima oara timp de o saptamana cel mai vizitat site din Statele Unite ale Americii, detronand Google, cel mai popular site de monitorizare, scrie presa internationala.

Potrivit unui raport al companiei de cercetare online HitWise, in saptamana 7 - 13 martie, Facebook, care are peste 400 de milioane de utilizatori la nivel mondial, a depasit Google in audienta. Datele HitWise arata ca acest fapt nu este o premiera, Facebook reusind sa se impuna ca destinatia numarul unu pentru internautii americani si anul trecut, in ajunul Craciunului, prima zi de Craciun si in noaptea dintre ani, cand multi utilizatori au accesat reteaua de socializare pentru a transmite urari cunoscutilor.

Numarul vizitelor pe Facebook in perioada 6 - 7 martie a crescut cu 185% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce numarul vizitelor pe Google a crescut doar cu 9% in acelasi interval temporal. Facebook si Google au atras 14% din totalul vizitelor pe internet din SUA. Rivalitatea dintre Facebook si Google este din ce in ce mai mare. Pentru a nu pierde teren in fata rivalului sau, Google a introdus luna trecuta o aplicatie de mesagerie instant, folosita de retelele de socializare, in cadrul serviciului sau de e-mail, Gmail.