Lowe PR va comunica pentru ECHO, departamentul pentru ajutor umanitar al Comisiei Europene

Autor: Adriana Rosoga 18.03.2010

Agentia de relatii publice Lowe PR va realiza prima campanie de informare si sensibilizare a romanilor cu privire la activitatea si rolul ECHO, departamentul Comisiei Europene responsabil pentru finantarea ajutorului umanitar acordat milioanelor de victime ale dezastrelor naturale sau provocate de oameni ce au loc in afara Uniunii Europene.

Campania de comunicare coordonata de Lowe PR se va derula in intervalul martie-mai 2010 si este construita pe paliere complementare, de la media relations si celebrity endorsement, la evenimente stradale interactive si plasarea materialelor informative ECHO.

Pentru aceasta campanie, ECHO isi concentreaza eforturile asupra a patru zone de calamitate: foamete, inundatii, cutremure si conflicte. Din 1992, ECHO a sustinut cu ajutorul partenerilor zonele afectate din peste 85 de tari, printre care Afganistan, Kenya, Darfour, Vietnam, Haiti, Georgia. Ajutorul asigurat de ECHO este direct orientat catre populatia afectata, indiferent de rasa, etnie, religie sau afiliere politica.

Lowe PR a mai coordonat anul trecut implementarea campaniei de relatii publice pentru alegerile europarlamentare din Romania. Agentia este membra a grupului de companii din care mai fac parte Lowe & Partners, Initiative, Brand Connection, HyperActive, Medic One si Scholz & Friends, care in 2008 au cumulat o cifra de afaceri de peste 56 mil. euro.