Pentru softisti nu e criza: salariile vor creste cu pana la 18%

Autor: Alina Pahoncia 18.03.2010

Salariile specialistilor in IT care lucreaza in companiile din vestul tarii vor creste in acest an si in 2011 cu doua cifre, in conditiile in care companiile de software previzioneaza ca vor majora salariile tuturor categoriilor de angajati cu procente cuprinse intre 14% si 18%.

Programatorii se numara printre angajatii care au avut cel mai putin de suferit de pe urma crizei, in conditiile in care companiile de software au continuat sa opereze majorari salariale de pana la 9% anul trecut, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanta in resurse umane AIMS Human Capital pe 26 de firme de dezvoltare software din zona de vest a tarii, care grupeaza 5.500 de angajati.

"O treime (32% - n. red.) dintre participanti au declarat ca au o politica de cresteri salariale pentru toti angajatii pentru anul in curs, in timp ce 83% renegociaza salariul de baza prin discutii individuale", afirma Serban Mrejeriu, consultant in cadrul AIMS Human Capital Timisoara si coordonator al studiului salarial.

Angajatii din IT, alaturi de cei din industria farma, au fost cel mai putin afectati de contextul economic.