Joburi pe salarii de pana la 12.000 de euro la un targ pentru medici

Ziarul Financiar 18.03.2010

Medicii romani care vor sa lucreze in strainatate pot castiga intre 2.000 si 12.000 de euro, aceasta fiind oferta anuntata de firmele de recrutare care vor participa in acest weekend la Targul International de Cariere Medicale. Oferta salariala nu a scazut fata de luna octombrie a anului trecut, cand a avut loc cea mai recenta editie a targului.

Medicii tineri si proaspetii absolventi pot castiga intre 2.000 si 3.000 de euro pe luna, daca vor sa lucreze inb Germania. Salarii de sase ori mai mari pot castiga medicii seniori, care in Marea Britanie si in tarile scandinave, care pot sa lucreze pe venituri lunare cuprinse intre 10.000 si 12.000 de euro.

In cadrul evenimentului vor fi oferite 3.000 de joburi in strainatate pentru medicii romani in tari precum Germania, Austria, Elvetia, Olanda, Belgia, Marea Britanie, Irlanda, Scotia, Africa de Sud, Canada, Australia, Noua Zeelanda, Orientul Mijlociu, Suedia, Norvegia, Spania, Danemarca sau Malta.

Targul International de Cariere Medicale va avea loc in Bucuresti in acest weekend, in cadrul hotelului Rin Grand Hotel, eveniment care va avea loc in perioada urmatoare si in Cluj sau Iasi. Evenimentul este organizat de Houston NPA in colaborare cu dr. Grzegorz Chodkowski, director companiei care organzieaza targul International Medical Career Days.

In prezent, in Romania lucreaza 50.000 de medici, iar salariul unui medic aflat la inceputul carierei variaza intre 170 si 340 de euro pe luna, potrivit unor informatii din piata.