Tecar si-a stabilit bugetul la 127 mil. euro in acest an

Autor: Laurentiu Cotu 21.03.2010

Grupul MG-Tec din Dej, controlat de omul de afaceri Ioan Tecar, mizeaza in acest an pe o crestere cu 27% a vanzarilor fata de anul trecut, pana la 127 mil. euro (536 mil. lei).

MG-Tec Grup, care cuprinde companii cu activitati preponderente in domeniul constructiilor, prelucrarii sarmei laminate si a hartiei, a incheiat exercitiul financiar din 2009 cu o cifra de afaceri de peste 100 mil. euro (422 mil lei).

"Evolutia crizei economice a dus la o incetinire semnificativa a lucrarilor din domeniul constructiilor si la blocarea planurilor de investitii din sectorul imobiliar. Implicatiile asupra activitatilor din acest sector nu au intarziat sa apara si sa influenteze intreg ciclul comercial, productiv si financiar. Ne dorim in acest an dezghetarea sectorului constructiilor si continuarea investitiilor in infrastructura, principalul motor de crestere al economiei", a declarat Ioan Tecar, presedintele MG-Tec Grup.

Grupul, care numara 10 companii, a finalizat anul trecut o investitie de 26 mil. euro ce a constat in achizitionarea si montarea unei masini tissue cu o capacitate de 100 de tone de hartie pe zi la fabrica Pehart Tec din Petresti. Investitia a fost demarata cu scopul de a mari capacitatea de productie a companiei Pehart Tec, una dintre firmele mari ale grupului din Dej. Investitia totala depaseste 40 mil. euro. Grupul MG-Tec are 1.213 salariati, cei mai multi dintre acestia fiind angajati ai companiilor Metalicplas Impex si Pehart Tec. Omul de afaceri Ioan Tecar detine 90% din actiunile grupului MG-Tec, restul titlurilor aflandu-se in posesia sotiei acestuia, Irina Tecar.