Credit Suisse cere angajatilor sa nu calatoreasca in Germania, din cauza anchetelor de evaziune

Ziarul Financiar 21.03.2010

Banca elvetiana Credit Suisse a anuntat ca restrictioneaza calatoriile bancherilor catre Germania, dupa ce autoritatile de la Berlin au anuntat 1.100 de investigatii de evaziune fiscala in randul clientilor institutiei si anchetarea angajatilor acesteia pentru ca au facilitat evaziunea, informeaza Reuters.

Investigatiile sunt bazate pe informatiile cuprinse pe un CD cumparat de autoritatile din statul german Renania de Nord - Westfalia de la un fost angajat al Credit Suisse.

"Avem deja restrictii asupra calatoriilor, acestea fiind acum impuse foarte strict in cazul Germaniei", a declarat un purtator de cuvant al institutiei. "Din cate stiu, nu am comunicat cu autoritatile germane si nu putem comenta mai mult", a mentionat acesta.

Credit Suisse, institutie globala specializata in investment banking si wealth management, a castigat cota de piata in Elvetia dupa ce rivalul UBS, lider de piata, a fost lovit de scandalul privind evaziunea fiscala din SUA si controversele legate de ajutorul de stat.