A&D Pharma face profit de 19 mil. euro cand piata se contracta

Autor: Alexandru Anghel 21.03.2010

A&D Pharma, cea mai mare companie farma din piata locala, a trecut in 2009 pe profit, avand un profit net de 19 mil. euro dupa doi ani de pierderi, inregistrand si o crestere de 3% a cifrei de afaceri, la 514 mil. euro. In acelasi timp valoarea pietei farma din Romania s-a redus cu 1,5%, la 1,92 mil. euro.

Rezultatul net pozitiv a fost obtinut prin eficientizarea activitatilor locale si prin aplicarea unui program de restructurare care a adus economii de 6 mil. euro.

Totodata, A&D Pharma a anuntat finalizarea preluarii activitatilor Ozone Laboratories in Polonia, Cehia, Ungaria, Slovenia si Bulgaria intr-o tranzactie evaluata la 20-23 mil. euro. "Aceste companii au puterea sa se sutina singure, vor fi conduse de manageri de acolo si vom incerca sa copiem acolo modul de operare din Romania. Extinderea regionala ne va oferi avantaje competitive", a declarat Dimitris Sophocleous, directorul financiar al grupului. Pe lista de obiective pentru dezvoltarea din 2010 - 2011 A&D Pharma a inclus si cresterea prin investitii greenfield a celui mai nou business - divizia de servicii medicale Anima, mentionand ca are o capacitate de indatorare neexploatata de 60 mil. euro.