Networking-ul de business, principalul beneficiu dupa absolvirea unui MBA

Autor: Alina Pahoncia 24.03.2010

Networking-ul a fost bifat de catre absolventi in proportie de 80% ca fiind principalul beneficiu in urma absolvirii unui program de instruire manageriala.

Unul dintre principalele beneficii ale programelor de MBA sau Executive MBA este networking-ul, mai exact posibilitatea de a intalni oameni relevanti, cu experienta relevanta si de a invata de la ei. Este foarte posibil ca absolventii sa uite peste cativa ani ceea ce au invatat in timpul programului de MBA/EMBA, dar este mai putin probabil sa uite oamenii pe care i-au conoscut si cu care, de multe ori, au pornit businessuri.

Posibilitatile de networking se numara printre cele mai puternice argumente pe care le folosesc scolile de afaceri pentru a atrage candidati, avand in vedere ca o mare parte din beneficiile unui MBA vin de pe urma interactiunii cu alti oameni de business. Legaturile pe care le stabilesc managerii cu alti manageri se concretizeaza in relatii mai bune de business, dar si in start-up-uri viitoare. Iar networking-ul nu se rezuma doar la colegii din Romania.

"Programul de EMBA mi-a satisfacut nevoia de a intra in contact cu multe nationalitati. Am urmat un modul la Tiffin, in perioada mai - iunie 2008. Aici am avut colegi din SUA, Turcia, China, Ghana, insa am interactionat si cu alte nationalitati in micul orasel din Ohio. In acelasi timp, TotalSoft a inceput sa lucreze in foarte multe proiecte internationale, chiar are un program de expansiune in regiune. Pot spune ca timing-ul a fost perfect, am beneficiat din acest punct de vedere de ceea ce facusem in cadrul programului", spune Lucian Solcan, Director of Operations, Charisma HR & Payroll in cadrul TotalSoft, unul din cei mai importanti furnizori de soft si solutii IT de pe piata locala. Solcan a absolvit programul de EMBA al Tiffin University.

MBA INDE/CNAM