Google: 10.000 de clienti romani folosesc AdWords

Autor: Magraon Andreea 24.03.2010

Google are in Romania aproximativ 10.000 de clienti, persoane fizice si companii care incearca sa se promoveze online pe motorul de cautare prin intermediul AdWords, serviciul de publicitate online al companiei, a declarat Amelia Cretu, manager in cadrul Google, care se ocupa de AdWords in Romania.

AdWords este un serviciu de publicitate online platita care functioneaza dupa metoda cost pe clic, ceea ce inseamna ca un client va fi taxat doar in momentul in care un utilizator a dat clic pe link-ul anuntului sau de pe Google.

Spre exemplu, daca un magazin de pantofi plateste Google pentru a-i pozitiona anuntul in partea de sus a paginii de cautari, iar un client da un clic pe acesta, asta inseamna 1 euro incasat de compania americana. Magazinul online al retailerului IT&C Depozitul de calculatoare, dc-shop.ro, cheltuie aproximativ 4.000 de dolari (2.900 de euro) lunar, potrivit administratorului web al site-ului, Ionut Catalin Sutu.

Afacerile Google in Romania sunt estimate la cateva milioane de euro, piata locala de publicitate online fiind evaluata la circa 20 de milioane de euro anul trecut.

Reprezentanta Google a declarat ca in acest an compania americana isi va deschide un birou in Romania, procedura de recrutare fiind in plina desfasurare. In prezent, sediul din Irlanda se ocupa si de afacerile din Romania. Cretu nu a precizat cati oameni vor fi angajati.