Traian Basescu se gandeste la inca un acord cu FMI dupa incheierea celui prezent

Autor: Doina Anghel 30.03.2010

Seful FMI, Dominique Strauss Kahn, s-a intalnit la amiaza, la palatul Cotroceni cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, intalnire la care au mai participat si reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu si guvernatorul Romaniei, Mugur Isarescu.

Presedintele Traian Basescu i-a spus, directorului general al FMI ca Romania isi doreste o colaborare pe termen lung cu fondul.

"Domnule presedinte, permiteti-mi sa va spun bun venit la Bucuresti. Este pentru noi si placerea de a va vedea aici, dar si bucuria de a primi un semnal foarte puternic al Fondului. Pentru sprijinul pe care ni l-ati acordat intr-un moment extrem de dificil, dar si pentru ceea ce veti face in viitor, eu va multumesc mult. (...) Din punctul nostru de vedere, dorim o cooperare pe termen lung cu FMI. Cand vom incheia acest acord, cel mai probabil va vom solicita un acord stand by de asistenta sau o linie de credit flexibila. Vom vedea impreuna ce solutie trebuie adoptata in ce priveste Romania, pentru ca este clar ca atat timp cat suntem intr-un acord cu domneavoastra, Romania este mai credibila", i-a spus Traian Basescu directorului general al FMI.