Alcatel Lucent: In marile orase, acum sunt 400 de smartphone-uri pe kilometru patrat. In doi ani vor fi 1.600

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 30.03.2010

Retelele operatorilor de telefonie mobila sunt supuse unei presiuni tot mai mari pe masura ce consumatorii incep sa adopte intr-un ritm accelerat telefoanele mobile inteligente, care utilizeaza intensiv retelele de date mobile, a declarat, in cadrul unui seminar organizat la Bucuresti de Autoritatea de reglementare in comunicatii Luis Lucatero - director pentru afaceri publice in cadrul Alcatel-Lucent, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de echipamente telecom.

Problema operatorilor va fi ce capacitate de transfer de date vor fi capabili sa ofere pe o suprafata de un kilometru patrat, a spus oficialul Alcatel Lucent. Potrivit lui, numarul de smartphone-uri care se afla marile orase a screscut exponential in ultimii ani, iar evolutia va continua sa fie de aceasta maniera.

Daca in 2008 in marile orase existau in medie 100 de smartphone-uri pe kilometru patrat, anul trecut numarul a ajuns la 200 iar in anul curent se va dubla pana la 400. In urmatorii doi ani evolutia va continua sa fie dublarea. Astfel, in 2012 vor exista in medie 1600 de smartphone-uri pe metrul patrat in orasele mari.