Complexul turistic de lux Delta Nature Resort a fost inchis

Autor: Mirabela Tiron 31.03.2010

Complexul turistic de cinci stele Delta Nature Resort din Somova, controlat de compania cu acelasi nume,va fi inchis anul acesta pana in sezonul de vara din 2011, din cauza absentei turistilor.
"Nu avem semne ca situatia turismului din Delta se va schimba anul acesta, ci ca se va mentine la nivelul celei de anul trecut, cand a fost un an catastrofal", a declarat Virgil Munteanu, directorul general al complexului turistic Delta Nature Resort, adaugand ca in fiecare an se gasesc anumite probleme, fie gripa aviara, fie criza economica, ce nu permit dezvoltarea complexului. Compania Delta Nature Resort, care detine complexul cu acelasi nume, a rulat anul trecut afaceri de 1 milion de euro, la jumatate fata de anul 2008, si a finalizat pe pierderi, potrivit lui Munteanu. Delta Dunarii a atras aproape 40.000 de turisti din luna mai pana in august anul trecut, de trei ori mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut, turistii straini reprezentand doar 23% din total, potrivit ultimelor date transmise de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD).
Complexul turistic din Delta Dunarii, care opereaza 30 de vile de lux, a fost deschis in 2005, in urma unei investitii estimate la circa sapte milioane de dolari. Compania Delta Nature Resort este detinuta de Pearl-Ridge Holdings Limited din Cipru, controlata de un grup de investitori britanici, care mai au in proprietate si compania Copper Beech.
Munteanu a precizat ca anul acesta va incepe dezvoltarea unui centru spa si de sanatate in cadrul complexului turistic, fara sa precizeze insa valoarea investitiei estimate.
Potrivit arhivei electronice de garantii reale mobiliare (AEGRM), Delta Nature Resort era debitoare la bancile BCR si City Bank Europe anul trecut. "Nu mai avem nicio datorie la banci sau la stat", a declarat Munteanu. Pe site-ul AEGRM mai apare ca anul acesta compania a trecut de la societate pe actiuni la societate cu raspundere limitata.