Revin tranzactiile in imobiliare? Francisc Peli: Nu cred ca sunt semnele unui inceput de revenire

Ziarul Financiar 02.04.2010

"In 2003 asistam vanzarea Opera Center pe... nici nu mai stiu cat era, 25 de milioane de dolari?", incearca avocatul Francisc Peli, partener in cadrul firmei PeliFilip, sa isi aduca aminte de prima tranzactie imobiliara de referinta de la noi, cumpararea cladirii de birouri Opera Center din Bucuresti de catre fondul CA Immo pentru 26,5 milioane de dolari.

Rememorarea acelui moment este un punct firesc intr-o discutie despre nivelul actual al pietei de investitii, unde tranzactiile cu cladiri de birouri sau centre comerciale se masoara in sume de ordinul zecilor de milioane de euro, sume relativ mici daca sunt comparate cu recordurile de sute de milioane din 2007 si 2008, scrie BUSINESS Magazin.

"Nu cred ca tranzactiile anuntate la inceputul acestui an sunt semnele unui inceput de revenire, ci interesul unor investitori pentru proiecte de dimensiuni mai mici. Ofertele au stat pe masa investitorilor un an si jumatate si nu s-a intamplat nimic, dar acum ei au inceput sa se uite, sa intrebe", mai spune Peli, unul dintre cei mai experimentati avocati pe segmentul imobiliar.

Cititi mai multe despre revenirea tranzactiilor in imobiliare pe www.businessmagazin.ro.