Campofrio a platit 12,3 mil. euro pentru 18% din Caroli Foods Group

Autor: Diana Tudor Stoica 06.04.2010

Gigantul spaniol Campofrio Food Group a oferit 12,3 milioane de euro si controlul actiunilor filialei locale Tabco-Campofrio pentru a putea detine pachetul de 49% din actiunile companiei Caroli Foods Group, joint-venture format impreuna cu producatorul local de mezeluri Caroli, potrivit informatiilor remise Comisiei de Valori Mobiliare din Madrid de Campofrio.

Suma este conditionata insa de ajustari finale de pret, potrivit aceleiasi surse. Imediat dupa semnarea acordului dintre Campofrio si Caroli, cele doua companii au anuntat ca gigantul spaniol a achizitionat un pachet de actiuni in numerar pentru a detine participatia de 49% in cadrul noului joint-venture, dar nu au dezvaluit nici valoarea si nici volumul acestuia.

Ziarul Financiar anunta insa la acel moment, citand surse din piata, faptul ca actionarii Campofrio Food Group au platit peste zece milioane de euro pentru a ajunge la o participatie de 49%, respectiv pentru 18% din titluri, si a estimat astfel valoarea companiei nou create la intre 60 si 70 de milioane de euro.