Verii Dusu n-au strans nicio actiune in oferta de la Socep

Autor: Adrian Cojocar 06.04.2010

Oferta de preluare a operatorului portuar Socep Constanta (SOCP) lansata de producatorul de BCA Celco Constanta, detinuta de oamenii de afaceri Nicolae si Ion Dusu, s-a incheiat fara succes, minoritarii nesubscriind nicio actiune in cadrul acesteia, in conditiile in care pretul din piata s-a situat peste nivelul celui din oferta pe toata durata de desfasurare a ofertei. Pretul oferit de verii Dusu in cadrul acesteia a fost de 0,15 lei/titlu, cu 17% sub cel din prima zi de desfasurare a ofertei si cotatia actiunilor s-a mentinut pe parcursul lunii martie in jurul nivelului de 0,18 lei/actiune.

Niculae si Ion Dusu detin prin intermediul mai multor firme pe care le controleaza 34,5% din actiunile Socep si intentionau sa plateasca 8,2 mil. euro pentru a achizitiona restul de 65,48% din titlurile operatorului portuar. Oferta de preluare a Socep a fost intermediata de casa de brokeraj Interfinbrok Corporation din Constanta.

Cei doi oameni de afaceri din Constanta au achizitionat la inceputul lunii februarie 1,5% din actiunile Socep de la fondul de investitii Artio Global, depasind astfel pragul de 33% care-i obliga sa lanseze oferta de preluare.

Ieri, dupa inchiderea ofertei de preluare, titlurile Socep Constanta au sarit cu 14,7% pe fondul unor tranzactii mai ridicate decat de obicei, de circa 137.000 de lei (33.600 de euro). Printre actionarii importanti ai Socep se numara Stere Samara, tot din Constanta, care a cumparat in 2008 circa 18% din companie, in timp ce SIF Oltenia are o participatie de 9,4%. La pretul de pe parcursul zilei de ieri, de 0,211 lei/actiune, valoarea de piata a Socep Constanta se ridica la 17,6 mil. euro.