Dacia ar putea produce cutii de viteze pentru Daimler

Autor: Alexandru Anghel 08.04.2010

Uzina Renault Mecanique Roumanie ar putea furniza cutii de viteze pentru grupul Daimler in urma parteneriatului semnat intre alianta Renault Nissan si constructorul german.

"Parteneriatul a fost semnat numai ieri (7 aprilie - n.red.) intre Renault si Daimler. Sunt sanse sa se fabrice la Uzina Mecanica cutii de viteze pentru Daimler in cadrul acestui parteneriat", a declarat Constantin Stroe (foto), vicepresedintele Automobile Dacia. Acordul dintre cele doua grupuri auto presupune colaborarea in materie de masini de oras, Renault Twingo si smart, dar si de vehicule comerciale, astfel ca Mercedez-Benz ar putea construi un vehicul utilitar pe platforma Renault Kangoo. Astfel, Uzina Mecanica Dacia ar putea construi cutii de viteze pentru viitorul model utilitar Mercedes si pentru automobilul de oras smart, produs in Franta si Slovenia.

Uzina Mecanica Dacia, inaugurata in martie 2008 si care are in prezent circa 2.000 de angajati, produce deja cutii de viteze pentru modelele Dacia, dar si pentru modelele Renault ( Clio, Megane, Laguna) si Nissan (Tiida, Note sau Qashqai).