HP cauta inca 50 de softisti la Cluj

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 11.04.2010

Hewlett-Packard (HP), cea mai mare companie IT din lume, va angaja in acest an inca 50 de oameni la centrul de dezvoltare software din Cluj, numarul de programatori ai firmei americane urmand sa ajunga astfel la 130.

"Cea mai mare parte a angajatilor sunt absolventi ai Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca. Oamenii din Cluj lucreaza direct cu angajatii HP din California la un soft pentru automatizarea centrelor de date, care e vandut la nivel global de companie", a declarat Radu Enache, directorul general al HP Romania.

Salariul unui programator poate ajunge la 1.000-1.500 de euro. Compania americana este deja unul dintre cei mai mari angajatori de pe piata locala IT, cu peste 2.000 de oameni in organizatia de vanzari si centrele de servicii IT din Bucuresti si Timisoara. Pe langa centrul de soft, HP va angaja in acest an 600 de oameni si la centrele de servicii IT din Romania, care lucreaza in special pentru companii din Europa de Vest care isi externalizeaza unele activitati pentru a isi reduce costurile.

Pregatirea tehnica si numarul mare de limbi straine cunoscute de romani au adus in ultimii ani un val de angajari in industria serviciilor IT.