Lech Kaczynski va fi inmormantat la Cracovia, alaturi de personalitatile marcante ale Poloniei

Autor: Alexandru Matei 13.04.2010

Lech Kaczynski, ultimul presedinte polonez, decedat in urma accidentului aviatic de la sfarsitul saptamanii trecute, va fi inmormantat in catedrala Wawel din Cracovia, alaturi de regii, reginele, sfintii, revolutionarii si poetii polonezi, conform deciziei familiei sale, scrie cotidianul britanic Times.

Polonezii care asteptau sa intre in palatul prezidential, unde se afla sicriul lui Kaczynski, aproba decizia. "Este o decizie buna", considera Bogdan Zmijewski, 54 de ani, din Gdansk, unul dintre miile de polonezi care au venit in capitala tarii pentru a aduce un ultim omagiu fostului presedinte.

"Va fi inmormantat in cripta de langa cea a lui generalului Sikorski", a a adaugat el, facand referire la primul-ministru polonez exilat care a murit in 1943 intr-un accident aviatic ce a avut loc in circumstante ciudate, rusii fiind acuzati ca au sabotat avionul.

Generalul a murit la scurt timp dupa ce a declarat ca Stalin este responsabil pentru masacrul din padurea Katyn, unde au murit 22.000 de ofiteri si intelectuali polonezi.