Ce companii scot la concurs 1.600 de joburi

Autor: Adelina Mihai 13.04.2010

Hewlett-Packard (HP) Romania, PricewaterhouseCoopers, KPMG, Adobe, Microsoft, BCR, JTI, Kraft Foods sau Renault Technologie Roumanie sunt doar cateva din firmele care au pus la bataie 1.600 de joburi la targul de joburi Angajatori de Top, care va avea loc in Capitala.

Cei 70 de angajatori care si-au anuntat participarea la eveniment cauta, in special, candidati fara experienta si ofera posibilitatea studentilor de a participa la programe de internship sau management trainee. Cele mai multe joburi sunt oferite pentru pozitiile de junior sau senior software developer in companii precum Adobe sau Microsoft Development Center Copenhagen si pentru candidati care cunosc limbi straine, in companii precum producatorul de tutun British American Tobacco sau furnizorii de servicii Accenture, Genpact, WNS sau Wipro.

"Continuam sa angajam in 2010, in special in zona de dezvoltare web, si o sa avem cam 30-50 de pozitii deschise de-a lungul anului", sustin reprezentantii Adobe Romania.

Si compania de audit si consultanta KPMG Romania a anuntat ca va face cateva zeci de recrutari anul acesta pentru birourile din Bucuresti si din tara, cautand absolventi si tineri cu studii economice sau juridice.

Coface Romania, com panie de colectare debite si de asigurare a riscului comercial, a anuntat ca intentioneaza sa-si ma reas ca echipa ca urmare a deschiderii unei platforme back-office in Bucuresti, pentru a oferi suport tarilor din Europa Centrala si de Est.

"Pentru aceasta platforma vom angaja cu precadere vorbitori de bulgara, slovaca, ceha si maghiara (in total in jur de 50 de angajati pentru 2010 si inceputul lui 2011)", spune Oana Ochiana, HR Manager in cadrul Coface Romania. Compania cauta absolventi de studii economice sau juridice, care sa cunoasca si limba engleza la nivel cel putin mediu.

Producatorul de sucuri si snacks-uri Pepsico intentioneaza sa recruteze 15 studenti in anii terminali din care sa selecteze cinci angajati pe perioada determinata pentru un program de internship desfasurat in perioada verii.

"Celor cinci interni care se vor califica pentru a doua etapa a programului de internship li se va oferi un salariu echivalent cu pachetul cu care PepsiCo remunereaza pozitiile entry-level", spun reprezentantii companiei. Targul de joburi, organizat de Catalyst Solutions, se va derula intre 23 si 24 aprilie in Bucuresti.