Sixt New Kopel, la a doua tranzactie din auto: israelienii au preluat un dealer auto in Bucuresti pentru 6 milioane de euro

Autor: Alexandru Anghel 15.04.2010

Grupul israelian New Kopel, cu activitati in sectorul de leasing operational, rent-a-car si vanzarea de automobile noi si second-hand, a achizitionat in cursul acestei saptamani un dealer auto bucurestean pentru 5,7 milioane de euro, potrivit informatiilor publicate pe bursa de la Tel Aviv.

In raportul companiei se specifica faptul ca dealership-ul preluat are o suprafata de 4.150 de metri patrati, un showroom de prezentare, un atelier service si un depozit de piese de schimb.

Reprezentantii companiei nu au dorit sa specifice numele dealerului care a vandut concesiunea, care comercializeaza cele doua marci auto de provenienta europeana, intrucat tranzactia nu a fost finalizata. Dealerul ar putea face parte fie din reteaua de distributie a VW - Audi, fie din reteaua Renault - Dacia, potrivit estimarilor ZF.

"Da, am incheiat o noua tranzactie, in valoare de aproape 6 milioane de euro. Sunt inca elemente nefinalizate, asa ca nu putem confirma informatiile publice pe bursa", a declarat Dudy Perry, directorul general al Sixt New Kopel Romania. El a adaugat ca noul dealer ar putea comercializa in perioada urmatoare pana la 100 de automobile in fiecare luna, o tinta mare considerand ca cei aproximativ 400 de dealeri din Romania au vandut in primul trimestru al anului aproximativ 18.000 de automobile.

Principala companie din grupul New Kopel, detinut de israelienii de le Shlomo, este Sixt New Kopel, cu afaceri de 14 milioane de euro in cursul anului trecut. Sixt New Kopel este unul dintre principalii jucatori din piata locala de leasing operational si rent-a-car.

Grupul detine si AAA New Kopel, companie rezultata din fuziunea cu AAA Auto Romania, care comercializeaza masini second-hand si care comercializeaza lunar, potrivit reprezentantilor companiei, mai mult de 80 de automobile rulate, provenite din randul masinilor utilizate de clientii de leasing operational ai grupului, dar al caror contract s-a incheiat.

In cursul anului trecut grupul a devenit si importatorul marcii auto chinezesti Cherry, iar saptamana aceasta Sixt New Kopel a devenit dealer al marcii japoneze Suzuki, in urma inaugurarii showroom-ului din orasul Otopeni.