UPDATE: 37 de curse aeriene, anulate in Romania din cauza eruptiei vulcanice

Ziarul Financiar 16.04.2010

37 de curse aeriene au fost anulate de pe aeroporturile de la Bucuresti, Cluj-Napoca, Sibiu, Timisoara din cauza eruptiei vulcanice din Islanda, informeaza Mediafax.

Compania aeriana Tarom a amanat vineri, in jurul orei 10.00, decolarea unui avion care trebuia sa ajunga pe aeroportul din Riga-Letonia, din cauza norului de cenusa provenit in urma eruptiei unui vulcan din Islanda.

Directorul de comunicare al aeroportului International "Henri Coanda", Valentin Iordache, a declarat ca Tarom a anulat si decolarea unui avion care trebuia sa se indrepte catre Riga din cauza norului de cenusa.

Pana in prezent au fost anulate de pe aeroportul International "Henri Coanda" 32 de curse, respectiv 16 decolari si 16 aterizari.

Agentia poloneza pentru navigatie aeriana, PATA, a anuntat vineri ca a inchis o mare parte din spatiul aerian al tarii incepand cu ora locala 08.00 (09.00 ora Romaniei), exceptie facand Cracovia si Rzeszow (sud), din cauza norului de cenusa din Islanda, relateaza AFP.

Numai doua aeroporturi din sudul Poloniei, Cracovia si Rzeszow, functioneaza, a declarat purtatorul de cuvant al PATA, Grzegorz Hlebowicz, citat de agentia PAP.

Mai multe despre cursele aeriene anulate ca urmare a vulcanului din Islanda aflati pe www.mediafax.ro.