Bogdan Mihail, Smithfield Ferme: Eu sunt blocat in Londra de doua zile

Ziarul Financiar 18.04.2010

"Eu sunt blocat in Londra de doua zile si astept sa se elibereze cursele pentru a pleca mai departe in Statele Unite ale Americii. Trebuia sa ajung saptamana asta si in Mexic dar nu cred ca mai pot sa ajung", spune Bogdan Mihail, directorul general al Smithfield Ferme, una dintre diviziile locale ale gigantului american Smithfield.

Managerul Smithfield sustine ca traficul aerian este blocat in Londra pana maine la ora 13. "Nu ne anunta nimeni nimic, dar nu tine de companiile aeriene ci de operatorii de zbor si de continuitatea eruptiei vulcanului. Se reevalueaza situatia la fiecare sase ore si se fac teste pentru a vedea daca cenusa vulcanului afecteaza zborul avioanelor", a completat el.

Mihail sustine ca revenirea in Romania sau chiar pe continent este aproape imposibila in conditiile in care nu sunt locuri libere la niciun mijloc de transport terestru sau maritim din Anglia.

"Din Anglia poti ajunge pe continent fie cu trenul care traverseaza Canalul Manecii prin tunelul subacvatic, fie pe feribot, dar nu exista trafic cu Europa Continentala pentru ca nu mai sunt locuri libere de ieri la niciun mijloc de transport iar cozile la bilete sunt imense, de sute de persoane", a mai spus directorul general al Smithfield Ferme, adaugand ca singura modalitate de a veni din Anglia spre Romania este cu trenul pana la Paris, iar de acolo cu un alt tren sau cu o masina inchiriata.