Calburean: Avem certitudinea ca toate operatiunile s-au facut cu respectarea intereselor companiei Dafora

Autor: Adrian Cojocar 19.04.2010

Omul de afaceri Gheorghe Calburean spune ca solicitarea fratilor Cristescu privind verificarea operatiunilor intragrup ale Dafora cu firma listata pe Bursa din Medias este legala si o va respecta.

"Dafora este o companie transparenta si avem certitudinea ca toate operatiunile s-au facut cu respectarea prevederilor legale si a interesului companiei Dafora, interes care rezida si in protejarea participatiilor companiei la firmele din Grup. Solicitarea inaintata de Foraj Sonde SA se incadreaza in categoria drepturilor actionarilor minoritari, drepturi pe care le respectam cu strictete. Conform prevederilor legii nr. 31/1990, art. 117(1), am introdus pe ordinea de zi punctele suplimentare cuprinse in solicitare, urmand ca acestea sa fie discutate in cadrul AGA si apoi supuse aprobarii actionarilor", spune Calburean.

Reprezentantii Dafora au mai precizat ca cu partile afiliate sunt analizate semestrial de catre auditorul financiar, asa cum prevede legea pietei de capital.
Marius si Emil Cristescu au solicitat recent prin intermediul firmei Foraj Sonde Craiova (FOSB), pe care o controleaza, ca auditorul sa verifice contractele incheiate de Dafora Medias (DAFR), detinuta de omul de afaceri Gheorghe Calburean, cu firme din grupul acestuia sau persoane din cadrul companiei.