Franklin Templeton si Fondul Proprietatea isi muta birourile langa Guvern

Autori: Roxana Pricop , Cristi Moga 19.04.2010

Compania britanica Franklin Templeton si Fondul Proprietatea au inchiriat un etaj si jumatate de birouri in cladirea Premium Point de pe strada Buzesti din apropierea Pietei Victoriei, imobil dezvoltat de compania austriaca Premiumred, subsidiara a grupului Volksbank. Acesta este primul sediu pe care administratorul selectat al Fondului Proprietatea il deschide in Romania si se alatura celor peste 15 birouri ale companiei Franklin Templeton in Europa si alte cateva zeci la nivel global.

Potrivit unor surse din piata, Franklin Templeton si Fondul Proprietatea au inchiriat un etaj si jumatate din cladirea Premium Point, reprezentand un spatiu de birouri cu o suprafata de peste 1.000 mp. Potrivit estimarilor ZF, valoarea contractului de inchiriere ar putea fi in jurul a 200.000 de euro pe an. Jumatate din spatiul cladirii Premium Point de pe strada Buzesti este inchiriat de catre compania de asigurari Aviva. Imobilul are o suprafata inchiriabila de 6.000 mp si a necesitat o investitie de aproape 15 mil. euro.

Alaturi de conducerea actuala a Fondului, in birourile de langa Piata Victoriei se va muta echipa Franklin Templeton, condusa de polonezul Greg Konieczny. In cladirea din apropierea Pietei Victoriei vor avea birouri Mark Mobius, presedintele executiv al diviziei de investitii in piete emergente Templeton Asset Management, si David E. Smart, seful diviziei de fonduri suverane la Franklin Templeton.

Potrivit unui interviu acordat Ziarului Financiar, filiala locala a Franklin Templeton ar putea fi unul din cele mai mari birouri ale companiei de pe o piata emergenta "pentru ca este foarte mult de munca la Fondul Proprietatea", spuneau in 2009 reprezentantii Templeton. Detinerea unui sediu este una dintre conditiile necesare inregistrarii Fondului la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) si listarii Fondului la Bursa de Valori Bucuresti. Contractul de inchiriere pentru sediul de la etajul al treilea al cladirii Bucharest Financial Plaza a expirat la inceputul acestui an. Alaturi de detinerea unui sediu social, Fondul Proprietatea trebuie ca pana pe 15 mai sa prezinte arbitrului pietei de capital prospectul de emisiune si precizarea auditorilor interni.