Constructorul Concefa Sibiu vrea sa atraga 14,2 mil. euro de la actionari si sa preia firma Tunele SA

Autor: Adrian Cojocar 20.04.2010

Firma de constructii Concefa Sibiu (COFI), controlata de omul de afaceri Horatiu Cercel, a convocat la finele lunii viitoare adunare generala in vederea majorarii capitalului social cu suma de 59,1 mil. lei (14,2 mil. euro) prin aport in numerar din partea actionarilor. Titlurile vor fi emise la valoarea nominala, de 0,1 lei/actiune. Actionarii vor putea subscrie 3 titluri noi la o actiune detinuta anterior.

Pe ordinea de zi a AGA se mai numara propunerea ca firma Concefa Sibiu sa achizitioneze pana la 90% din capitalul firmei Tunele SA, controlata de Horatiu Cercel si achizitia unui teren detinut de firma Coninvest SRL pentru suma de 6,2 mil. lei, fara TVA, cu preluarea creditului Coninvest la BRD.

Concefa Sibiu vrea sa atraga totodata fonduri europene in valoare de 7 mil. euro, se arata in convocatorul transmis Bursei.

Firma de constructii din Sibiu a semnat anul trecut un contract in valoare de 50 mil. euro cu dezvoltatorul INR Management Real Estate pentru realizarea unor lucrari de constructii din cadrul complexului de lux Silver Mountain. Firma INR Management este controlata de omul de afaceri Dan Fischer, care dezvolta in Poiana Brasov un proiect in valoare de 350 de milioane de euro.