Romanii dau anual 10 mil. euro pe ferestre de mansarda

Autor: Vlad Anastasiu 20.04.2010

Piata locala a ferestrelor de mansarda este estimata la 10 mil. euro anual si un volum de aproximativ 40.000 de unitati, pretul mediu pentru o fereastra fiind de circa 250 de euro, potrivit estimarilor Final Distribution, importatorul ferestrelor Keylite in Romania.

"Ca valoare piata se situeaza in jurul a 10 milioane de euro anual, potrivit propriilor estimari. Piata ferestrelor de mansarda este insa mult sub nivelul celor din regiune si al celor vest-europene si prezinta un potential extrem de mare de dezvoltare. Pentru acest an ne propunem o cota de piata de cel putin 5%, respectiv circa 2.000 de unitati vandute", a declarat Dan Mircescu, proprietarul Final Distribution.

Astfel vanzarile Final Distribution pe segmentul ferestrelor de mansarda s-ar putea ridica in acest an la circa 500.000 de euro.

"Pentru 2010, ne propunem ca 10% din cifra de afaceri a companiei se fie realizate pe segmentul de ferestre", a mai spus Mircescu. Cifra de afaceri pentru acest an a Final Distribution s-ar putea ridica la aproximativ 5 mil. euro, in crestere cu aproape 20% fata de nivelul din 2009.

Pe plan local, principalii competitori ai Final Distribution pe segmentul de ferestre de mansarda se numara compania daneza Velux si germanii de la Roto. Ferestrele Keylite sunt produse de catre grupul irlandez Keystone.

"Ferestrele Keylite au fost introduse in portofoliul Final Distribution din dorinta de a oferi solutii complete pentru acoperisuri. Perioada de testare din a doua parte a lui 2009, in care am vandut cateva sute de ferestre de mansarda, ne face increzatori ca cifra de 5% cota de piata este realizabila", a adaugat Mircescu.

Preturile la ferestrele de mansarda Keylite variaza intre 150 de euro pentru cea mai mica dimensiune si pot chiar depasi cateva mii de euro, pentru dimensiuni atipice si ferestre cu actionare electrica.

Principalul domeniu de activitate al Final Distribution este insa importul si distributia tiglelor metalice cu acoperire de piatra Gerard, aproximativ 85% din business fiind realizate pe acest segment. In plus, compania detine in portofoliul sau si membranele de protectie pentru acoperisuri Delta.