2,7 km de drum: singurul contract atribuit in 2010

Autor: Catalin Lupoaie 22.04.2010

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), aflata in subordinea Ministerului Transporturilor, a atribuit de la inceputul anului un singur contract nou de executie de lucrari, la centura ocolitoare a orasului Sibiu (2,7 km), si o majorare a unui contract de largire a centurii de sud.

Acestea sunt singurele contracte noi, care vor genera lucrari anul acesta, restul fiind proiecte semnate in anii trecuti. Restul contractelor atribuite de CNADNR de la inceputul anului sunt licitatii pentru contractarea de servicii, studii de fezabilitate, acte aditionale sau de executie de lucrari suplimentare, potrivit site-ului e-licitatie.ro.

CNADNR a semnat cu firma Vectra Service la sfarsitul lunii februarie contractul de lucrari pentru "Constructia variantei de ocolire a Municipiului Sibiu la standard de autostrada - Sectiunea 2, km 14,8 - km 17,5 si reabilitarea DJ 106B, km 0 - km 3,6", aceasta fiind ultima portiune a centurii Sibiu, care se afla deja in constructie pe o portiune de 14,8 km inca din 2003.

Valoarea totala a contractului este de 9,8 mil. euro (fara TVA) din care 75% din valoarea eligibila constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana prin Facilitatea ex-ISPA, restul sumei fiind asigurata de Guvernul Romaniei prin bugetul de stat.

Un alt contract mai important a fost majorarea proiectului de "largire la 4 benzi - Centura Bucuresti Sud intre A2 (km 23,6) si A1 (km 55,5), Sector 3 km 43 - km 55,5", cu suma de 36 mil. lei, constructorul fiind Straco Grup din Bucuresti. Abia in luna iunie CNADNR va scoate la licitatie proiectarea si executia tronsoanelor de autostrada Lugoj-Deva si Orastie-Sibiu, cu o lungime totala de 182 km.