Gizmodo ar putea avea probleme cu autoritatile americane dupa ce site-ul a prezentat viitoarea versiune iPhone, uitata de un angajat Apple intr-un bar

Ziarul Financiar 25.04.2010

Blogul IT Gizmodo ar putea avea probleme din partea autoritatilor americane dupa ce site-ul a prezentat un prototip al viitoarei versiuni iPhone 4G, informeaza CNET. Conform publicatiei, autoritatile din California investigheaza daca achizitia telefonului de catre Gizmodo pentru 5.000 de dolari incalca legislatia penala.

Ancheta a fost declansata dupa ce compania Apple s-a adresat politiei locale, autoritatile dorind sa afle daca achizitia facuta de Gizmodo incalca Codul Penal al statului California, sectiunea 485 conform careia: "Persoana care gaseste un obiect pierdut care indica identitatea adevaratului proprietar si isi insuseste acel obiect pentru uzul personal sau pentru uzul de catre o alta persoana care nu are acest drept, fara a se asigura si a depune eforturile necesare pentru ca proprietarul de drept sa revina in posesia obiectului, este vinovat de furt".

Conform Gizmodo, sursa a carei identitate a dorit sa o protejeze ar fi incercat sa sune la Apple, dar nu ar fi primit niciun raspuns din partea companiei. Gizmodo ar putea fi dat in judecata pentru ca ar fi primit cu buna stiinta un obiect obtinut prin cai ilegale.

Prototipul produs de Apple a fost pierdut de un angajat al companiei, Gray Powell, intr-un bar din orasul Redwood City. Cofondatorul Apple, Steve Wozniak a declarat ca Powell nu a fost concediat. Cu toate acestea Wozniak a declarat pentru Gizmodo ca in dimineata de dinaintea evenimentului de lansare al iPad, un angajat al Apple ar fi aratat pentru doua minute tableta PC unui participant la eveniment, motiv pentru care a fost concediat.