Microsoft cauta 20 de romani care sa lucreze in Danemarca

Autor: Adelina Mihai 25.04.2010

Gigantul software cauta si 10 oameni pentru sediul din Romania, cunoscatori de franceza sau germana.



Microsoft, cel mai mare producator de software din lume, care are pe piata locala peste 330 de angajati, vrea sa trimita 20 de programatori romani la centrul sau de dezvoltare din Danemarca, in cadrul unui program de internship platit, pe o perioada cuprinsa intre 9 si 12 luni. Compania le ofera posibilitatea celor selectati sa ramana sa lucreze in centru cu program de lucru full time si dupa incheierea programului.

"Cautam 20 de programatori, pentru pozitii de entry-level sau specialist, care sa cunoasca limba engleza la nivel avansat si care sa lucreze pentru centrul Microsoft din Copenhaga. Totodata, facem zece recrutari si pentru Microsoft Romania, pentru partea de administrare, unde avem nevoie de candidati care sa cunoasca si limbile franceza sau germana. Salariile oferite programatorilor din Danemarca sunt peste media celor oferite in industria IT", spune Bogdana Botez, software development engieneer in test in cadrul Microsoft Romania, una dintre companiile participante la targul de joburi Angajatori de Top desfasurat la finele saptamanii trecute. De altfel, Calin Tatomir, general manager al Microsoft Romania, a anuntat recent ca, pana la finele lui 2010 compania intentioneaza sa faca aproximativ 70 de noi angajari pe piata locala.

Pentru a lucra in Danemarca, candidatii trebuie sa cunoasca limbajele de programare C# si C++, sa aiba abilitati tehnice si analitice, precum si aptitudini de design. De asemenea, Microsoft cauta studenti sau absolventi ai facultatilor din domeniul ingineriei, informaticii, matematicii si fizicii.

Microsoft Development Center Copenhagen (MDCC) este cel mai mare centru de dezvoltare al companiei din Europa, in cadrul caruia lucreaza aproximativ 650 de angajati care provin din 40 de tari. MDCC a fost fondat in anul 2002 prin achizitia companiei daneze Navision. In prezent, un programator roman are un salariu net de 700- 800 de euro, potrivit informatiilor din piata. Programatorii romani au ramas in continuare ieftini comparativ cu vestul Europei, SUA sau Canada, unde salariile ajung pana la 4.000 - 5.000 de euro pe luna.

Printre companiile din IT care au anuntat ca intentioneaza sa faca angajari anul acesta se mai afla si Hewlett-Packard (HP) Romania, care face 600 de noi angajari, Adobe (care face intre 30 si 50 de recrutari), Teamnet International, Wizrom Software sau Ixia.

Aproximativ 90.000 de angajati lucreaza in prezent in companiile din IT din Romania, insa deficitul de specialisti in acest domeniu a ramas foarte mare, de 20.000 de oameni, in conditiile in care companiile nu gasesc calificarile de care au nevoie.

Profitul net al Microsoft a crescut cu 35% in trimestrul 1 datorita vanzarilor mari de Windows 7

Microsoft si-a majorat profitul net in primul trimestru cu 35%, comparativ cu aceeasi perioada din 2009, la putin peste 4 miliarde de dolari, datorita performantelor vanzarilor sistemului de operare Windows 7, relateaza Bloomberg. Profitul acestei divizii care produce sistemul de operare Windows a urcat cu 35%, la 3,06 mld. dolari, datorita vanzarilor platformei Windows 7, lansata in octombrie 2009. Pe de alta parte, profitul unitatii care produce suita de programe Office a scazutcu 5%, la 2,62 mld. dolari. De asemenea, pierderile diviziei de operatiuni online, care includ motorul de cautare Bing, au crescut cu 73%, la 713 mld. dolari, chiar daca Microsoft a continuat sa investeasca pentru depasirea Google pe acest segment.

Veniturile nete ale companiei au crescut cu 6 procente, la 14,5 mld. dolari, depasind estimarile de 14,4 mld. dolari ale analistilor citati de Bloomberg.

"In primele trei luni, am observat revenirea cresterii cheltuielilor companiilor pentru componente PC sau destinate serverelor, spre deosebire de ultimele trei sau patru trimestre", a declarat directorul financiar al Microsoft, Peter Klein. Microsoft anticipeaza cheltuieli operationale de 26,1-26,3 mld. dolari pentru anul fiscal care se va incheia pe 30 iunie, mai scazute decat cele vehiculate in estimarile initiale, de 26,2-26,5 mld. dolari. Compania a renuntat la 5.000 de angajati anul trecut, pentru a diminua cheltuielile. Compania de cercetare in domeniul tehnologiei Gartner estimeaza o crestere de 12% a cheltuielilor pentru computere personale in acest an, la 245 mld. dolari.