Dimofte are 4,8 hectare de spatii comerciale in vestul Capitalei

Autor: Adrian Ionut Cojocar 25.04.2010

Radu Dimofte, unul dintre partenerii de afaceri ai lui Gabriel Popoviciu, detine prin intermediul firmei Practic SA, pe care o controleaza in proportie de 48,4%, circa 48.000 de metri patrati de spatii comerciale (echivalentul unui mall) si care sunt situate in special in cartierele Drumul Taberei, Crangasi si Militari din Bucuresti.

Aceasta este pentru prima data cand Practic SA face publica lista cu spatiile comerciale pe care le detine si lista de chiriasi. Radu Dimofte este asociat cu Gabriel Popoviciu la proiectul Baneasa din nordul Capitalei prin firma Baneasa Investments, iar familiile celor doi controleaza grupul de firme Alltrom, care opereaza francizele IKEA, KFC, Pizza Hut, Howard Johnson, si sunt asociati la restaurantul Casa Doina din Capitala. Principalii clienti ai Practic sunt bancile, aproape toate numele din sistemul bancar romanesc regasindu-se pe lista de chiriasi de la finele anului trecut a Practic SA, cele mai importante fiind BCR si Raiffeisen, fiecare cu cate sase spatii de sucursale.

Totodata, Practic mai inchiriaza spatii pentru supermaketuri Profi, Gulliver, Carrefour, retaileri de electrocasnice, Domo, numeroase farmacii si magazine de optica. Anul trecut, Practic SA a obtinut venituri din chirii de 28,7 mil. lei (6,8 mil. euro), in crestere cu 17,4% fata de cele realizate in 2008, in ciuda conditiilor grele de pe piata din aceasta perioada. Astfel, pe fondul problemelor cauzate de criza economica, majoritatea chiriasilor au pus presiune pe reducerea chiriilor. Profitul net al companiei s-a majorat anul trecut cu 63%, la aproape 11,3 mil. lei (2,7 mil. euro). Printre actionarii Practic se mai numara offshorul International Business & Trading Corporation inregistrat in insulele Turks & Caicos Islands, cu o participatie de 32,1% si Mihai Bejenaru, care si-a redus recent participatia sub pragul de 5%. Actiunile Practic s-au tranzactionat ultima data la un pret de 190 de lei, nivel la care compania valoreaza pe Bursa 27,3 mil. euro.