Achizitie: Constantin Toma a vandut 40% din Superlit

Ziarul Financiar 26.04.2010

Compania Superlit din Turcia a preluat de la grupul Romet din Buzau, detinut de omul de afaceri Constantin Toma, 40% din capitalul producatorului de tuburi Superlit Romet, ajungand sa detina integral capitalul acestuia, si intentioneaza sa investeasca zece milioane euro in dublarea capacitatii de productie a firmei.

Tranzactia a fost realizata in luna martie, iar suma platita nu a fost facuta publica.

Compania produce la Buzau tuburi utilizate printre altele pentru sisteme de alimentare cu apa, instalatii de irigatii si canalizare sau industria hidroenergetica.

Fabrica a fost construita in 2008, in urma unei investitii initiale de zece milioane de euro. Grupul turcesc inten tioneaza dublarea capacitatii de productie a fabricii de la Buzau pana la sfarsitul anului, in conditiile in care Romania a devenit centrul operational de vanzari pentru Europa. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Superlit este controlata de Superlit Uluslararasi Altyapi Ve Teknoloji Yatirimlari (99%), parte a grupului Kara manci din Turcia, si omul de afaceri turc Mehmet Fatih Karamanci (1%), proprietarul holdingului. Romet produce echipamente utilizate in industria apei, energia solara sau pentru stingerea incendiilor.