Exclusiv online: Prima impresie despre iPad. Ce spune primul posesor roman al ultimului gadget Apple

Autor: Magraon Andreea 27.04.2010

iPad este o simpla jucarie si nu va revolutiona in niciun fel domeniul portabilelor de business, sustine, la aproape doua saptamani de la achizitie, Razvan Baciu, primul cumparator oficial din Romania al ultimului gadget Apple.

"Este o jucarie care ne tine ocupati atunci cand vrem sa ne relaxam. Nu este un computer si nu este un telefon. Este doar un ecran ce poate fi controlat perfect natural, cu mana", a declarat Baciu pentru ZF. El a argumentat ca s-a inselat atunci cand a crezut ca a cumparat un altfel de laptop.

"Este un personal entertainment device. Este o platforma de jocuri, un player de filme, o rama digitala si ce mai vor alti producatori de software. Dar nu este un laptop. Nu va face revolutie in domeniul portabilelor de business. Va face revolutie in domeniul aparatelor electronice de casa", sustine Baciu, care lucreaza de 15 ani in industria IT.

iPad a fost lansat la inceputul anului de Apple, companie care dezvolta telefoanele iPhone si playerele portabile iPod, si pus in vanzare in magazinele din SUA la inceputul lunii, urmand ca apoi sa intre si pe alte piete din lumii.

iPad-ul cantareste aproximativ 0,7 kg si are un ecran multi touch de 25 cm. Dispozitivul are o capacitate de stocare de 16, 32 sau 64 GB si un procesor de 1 GHz, creat special pentru Apple. Bateria are o autonomie de pana la 10 ore. Aparatul are microfon, difuzoare incorporate, un jack de 3,5 mm pentru casti si conectorul standard al Apple, prin care iPad poate fi conectat la un TV, o camera foto sau alte accesorii.

In Romania, gadgetul a fost pus in vanzare de eMAG, la preturi incepand de la 2.499 de lei (pentru varianta de 16 GB) si de Pcfun.ro cu preturi de la 2.799 de lei (pentru aceeasi varianta).