Achizitiile se vad: Afacerile LaborMed au urcat la 17 mil. euro in primul trimestru

Autor: Ioana David 28.04.2010

Producatorul de medicamente LaborMed, controlat de fondul de investitii Advent International, a inregistrat in primul trimestru al acestui an vanzari de aproximativ 17 mil. euro, in crestere comparativ cu nivelul de 10 mil. euro din perioada similara a anului trecut.

In rezultatele din 2010 au intrat si vanzarile brandurilor Ozone si PlantExtrakt achizitionate anul trecut. Vanzarile din aceasta perioada sunt in linie cu estimarile.

"Exporturile au generat 8% din vanzari. Livrarile externe au inceput sa creasca, in special in Polonia, unde vom lansa opt noi produse anul acesta", a spus Stephen Stead, director general al LaborMed.

Intr-un interviu acordat recent Ziarului Financiar, seful LaborMed spunea ca estimeaza in acest an vanzari de aproximativ 8 mil. euro in Polonia, principala piata externa a companiei. Producatorul a intrat in Polonia anul trecut odata cu achizitia brandurilor companiei Ozone, care avea o prezenta regionala.

Polonia va genera in acest fel circa 11% din cifra de afaceri totala a companiei estimata in 2010 la circa 70 mil. euro. In total, exporturile LaborMed vor ajunge in acest an la 15% din cifra de afaceri fata de 6% in 2009. Compania mai are activitati si in Bulgaria, Ungaria, Cehia si Slovacia. In urmatorii doi-trei ani prezenta internationala a companiei va genera minimum 25 mil. euro.

Compania a anuntat ieri finalizarea procesului de rebranding, dupa achizitia portofoliilor Ozone si a celor 12 branduri PlantExtrakt.

"La nivel operational, atat in Romania, cat si in Europa Centrala si de Est vom actiona prin trei divizii dedicate fiecarui brand principal: Labormed pentru generice, Ozone pentru produsele fara prescriptie si Ozone Natural pentru remediile bazate pe extractele naturale de plante", a adaugat Stead.

Fondul de investitii Advent International, actionarul LaborMed, a intrat anul acesta pe piata serviciilor medicale private prin achizitia retelei de clinici Centrul Medical Unirea.