Singurul santier finantat de stat unde se lucreaza: Stadionul National Lia Manoliu. Cum arata stadionul cu sase luni inainte de finalizare - GALERIE FOTO

Ziarul Financiar 29.04.2010

Inceput in 2007, in urma unui acord semnat intre PMB siAsocierea Max Bogl Germania si Astaldi Italia, stadionul Lia Manoliu pare sa fie singurul santier organizat de stat unde se lucreaza, termenul limita pentru finalizarea lucrarii fiind sfarsitul anului 2010.

Pana in prezent 75% din lucrare a fost finalizat, deja incepand lucrarile de instalatii si finisaje, conform unui comunicat al Primariei Bucurestiului.
Bugetul alocat de PMB pe anul 2010 este de 146 milioane lei, pana in prezent decontandu-se 282 milioane lei sau 56% di valoarea totala a contractului. De asemenea, Guvernul Romaniei trebuie sa aloce suma de minim 190 de milioane lei pentru sustinerea financiara a proiectului.

Impreuna cu realizarea unei noi structuri de acoperire a stadionului, termenul limita pentru realizarea integrala a stadionului este estimat de primarie in primul trimestru din 2011.