Nemtii investesc in perfuzii la Timisoara

Autor: Ioana David 29.04.2010

Compania germana B.Braun, din domeniul farmaceutic si al dispozitivelor medicale, cu afaceri anuale de 4 mld. euro, va derula investitii de 6 mil. euro anul acesta si in 2011 in cresterea capacitatii de productie a fabricii Helvetica Profarm, pe care a cumparat-o anul trecut pentru "cateva milioane de lei".

"Aveam contracte cu aceasta companie de zece ani si exista posibilitatea sa cumparam actiunile", a spus Christian Braun, CEO al B.Braun Central & Eastern Europe si unul dintre actionarii gigantului german intr-un interviu acordat Ziarului Financiar. Fabrica Helvetica produce solutii perfuzabile.

B.Braun este prezenta inca de dinainte de anul 2000 pe piata locala, iar afacerile sale s-au ridicat la 52 mil. lei (12,4 mil. euro) anul trecut, iar pentru acest an estimeaza o cifra de afaceri de 63 mil. lei (15 mil. euro).

Separat de activitatea pe piata farmaceutica si a dispozitivelor medicale, compania este prezenta si pe piata de dializa prin intermediul firmei B.Braun Avitum, prin care detine cinci clinici.