Anul viitor s-ar putea vedea primele investitii mari in energie. In 2010 se fac strategii

Autori: Roxana Petrescu , Adriana Rosoga 29.04.2010

Piata energiei electrice a devenit una dintre cele mai efervescente sectoare economice anul acesta, cel putin prin prisma multitudinii de proiecte in care Romania este implicata. Specialistii spun insa ca mare parte din aceste proiecte vor ramane si in 2010 pe hartie, abia unul viitor putand fi considerat unul al investitiilor concrete.

"Acum suntem in cursa de revizuire a strategiei energetice si incercam sa construim un document care sa nu fie schimbat din patru in patru ani. Gandim restructurarea sectorului de energie prin intermediul capitalului privat", a declarat Adriean Videanu, ministrul economiei, in deschiderea conferintei "Poate deveni Romania un hub energetic pentru Europa de Sud-Est? 2010 - Anul marilor investitii in energie", organizata de Ziarul Financiar in parteneriat cu Enel, Rompetrol, Peli Filip, CEZ si KDF Energy.

"2011 este anul in care vom vedea intr-adevar proiecte importante. Anul acesta se pun bazele", a declarat Mihai David, director general al Hidroelectrica, companie care urmeaza sa fie divizata si absorbita de cei doi giganti energetici prin intermediul carora statul incearca sa restructureze sistemul productiei de energie si care vor deveni functionali la inceputul lunii iulie.