Pizza Hut pariaza pe livrari acasa, iar vanzarile s-au majorat cu 20%

Autor: Cristina Stoian 02.05.2010

Restaurantele Pizza Hut, controlate de compania American Restaurant System, care detine franciza pentru Romania si Republica Moldova, a avut incasari de 2,6 mil. euro in primul trimestru al acestui an, in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, chiar daca numarul unitatilor a ramas acelasi.

"Este o crestere organica, datorata programelor de marketing si ofertelor pe care le-am propus clientilor. Numarul magazinelor a ramas la nivelul celui de anul trecut, respectiv 13 unitati. In ceea ce priveste comportamentul de consum, valoarea notei de plata nu a cunoscut fluctuatii mari, insa numarul tranzactiilor a crescut mult, acesta fiind factorul care a influentat practic evolutia afacerilor", a declarat pentru ZF Carmen Lupulet, directorul de marketing al companiei.

Nici pentru acest an American Restaurant System nu are planuri concrete in ceea ce priveste extinderea retelei, in schimb se va axa in continuare pe dezvoltarea diviziei de livrari la domiciliu - PHD - care in prezent numara sase puncte, trei plasate stradal si trei in centre comerciale.

Anul trecut, reprezentantii companiei au anuntat cresteri de 12% in ceea ce priveste incasarile si un avans de 21% raportat la numarul de tranzactii. In august, doar divizia de livrari la domiciliu avea aproape 20.000 de clienti.

Anterior, Lupulet declara ca brandurile de livrari tind sa creasca in momente de criza financiara, deoarece clientii nu mai sunt tentati de restaurante din cauza costurilor ridicate.

PHD concureaza pe piata romaneasca cu pizzerii online ca Trattoria, Cuptorul cu lemne sau Jerry's Pizza.

Potrivit datelor Registrului Comertului, American Restaurant System este controlata de mai multe firme inregistrate in Cipru, printre care si Tatika Investments, companie la care detine actiuni omul de afaceri Puiu Popoviciu.

Pizza Hut a incheiat 2008 cu o cifra de afaceri de circa 10 milioane de euro, cu 11% mai mult fata de anul anterior.

La domiciliu

Pizza Hut a adus in Bucuresti divizia de livrari la domiciliu in decembrie 2007, prima data in zona Vitan, iar la 10 luni distanta, in zona Obor. La un an de la intrarea pe piata s-a lansat PHD Mihalache, care a ajuns, in a doua parte a lui 2009, lider de vanzari.