Liderul PNL Crin Antonescu sustine ca are un document din care reiese ca Guvernul planuieste majorarea cotei unice si dublarea taxelor si impozitelor locale

Ziarul Financiar 03.05.2010

Presedintele Partidului National Liberal (PNL), Crin Antonescu, sustine ca a intrat in posesia unui document al Ministerului Finantelor care arata ca Guvernul vrea sa majoreze impozitul pe venit si cel pe profit de la 16% la 25% si sa dubleze taxele si impozitele locale, informeaza Gandul.

"Potrivit unui document de lucru al Ministerului Finantelor, actualul Executiv are in vedere modificarea art. 57 din Legea 571/2003 privind Codul fiscal, majorarea la 25% a impozitului lunar asupra veniturilor ce depasesc 4000 de lei, modificarea art. 17 din aceeasi lege pentru a aduce impozitul pe profit la 25% si modificarea articolelor 251, 258 si 263 prin care, practic, se dubleaza cuantumul taxelor si impozitelor locale, cu obligatia contribuabililor de a plati aceste sume in cursul anului 2010", a afirmat Crin Antonescu. Despre declaratiile facute de Crin Antonescu referitor la documentul obtinut de acesta cititi pe www.gandul.info.