ING Asigurari mizeaza pe politele cu capital garantat

Autor: Angela Placinta 03.05.2010

ING Asigurari, cea mai mare companie de asigurari de viata, a lansat primul sau produs de asigurare unit-linked denominat in euro si estimeaza ca vanzarile se vor ridica la 2 mil. euro pana la sfarsitul lunii (ca prime brute subscrise), perioada de subscriere fiind limitata la intervalul 3-28 mai.

Pana in prezent compania a vandut numai polite unit-linked in lei si dolari. Produsul cu care a iesit pe piata garanteaza returnarea capitalului investit si are prima unica, de minimum 1.000 de euro. Polita are si o componenta de asigurare de viata.

"In conditiile crizei, dupa fluctuatii mari ale pietelor de capital, ne asteptam ca oamenii sa aprecieze o astfel de optiune. In contract este specificat clar ca asiguratul primeste garantat inapoi suma neta investita, adica prima platita din care se scade taxa de contract si costul asigurarii de viata", afirma Cornelia Coman, directorul general al ING Asigurari de Viata. Durata politei este de cinci ani.

Sumele platite de clienti sunt investite intr-un fond din Luxemburg, administrat de ING Investment Management Europe, care la randul sau face plasamente in titluri de stat emise de Belgia, depozite bancare si instrumente derivate care au la baza indicele Dow Jones Euro Stoxx 50, cel mai reprezentativ indice bursier din zona euro. In 2008, din cauza crizei, multe asigurari unit-linked au mers pe minus, clientii avand in conturi mai putini bani decat au investit, dar anul trecut unele fonduri si-au mai revenit.

"La finalul fiecarui an contractual, daca randamentul fondului atinge o anumita valoare, clientul poate sa incaseze in acel moment valoarea contului reprezentata de capitalul net investit plus castigul obtinut. Posibilitatea de castig este reprezentata de o performanta maxima de 10% la finalul primului an, de 20% la finalul anului al doilea, 30% la finele celui de-al treilea si de 40% la sfarsitul celui de-al patrulea", a mai spus Coman.