Un complex de vile din Neptun va primi 1,1 mil. € de la UE

Autor: Mirabela Tiron 03.05.2010

Complexul de vile de vacanta Mediterraneo din statiunea Neptun, care opereaza opt vile cu 33 de camere si al carui pachet majoritar este detinut de omul de afaceri Dragos Catalin Balas Salcoci, va primi fonduri europene de circa 1,1 milioane euro pentru dezvoltare, in urma depunerii unui proiect prin programul operational regional, potrivit reprezentantilor Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Compania care administreaza complexul, Mediterraneo SA, este detinuta de omul de afaceri bucurestean Dragos Catalin Balas Salcoci, cu o participatie de 80%, Gabriel Nati cu 5%, Florin Marinel Ciobanu cu 5%, Adrian Salcianu cu 5% si Cristina Salcianu cu 5%, potrivit datelor de la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).

Compania Mediterraneo a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de aproape 540.000 de euro si un profit de 43.000 de euro, la un numar de 20 de angajati, potrivit datelor de pe site-ul Finantelor.

Complexul ocupa o suprafata de 12.400 metri patrati si a fost infiintat in 2007. "Vrem sa dezvoltam mai multe vile", a spus un reprezentant al complexului.

In urma aprobarii proiectului depus, complexul de vile turistice asteapta ca ponderea turistilor straini in total turisti cazati sa creasca de la 5% la 10%, iar durata medie a sejurului de la trei la sapte zile, potrivit reprezentantilor companiei.

Proiectul se va desfasura pe o perioada de 21 de luni si are o valoare totala de circa 2,2 milioane euro, din care 1,6 milioane euro este valoarea eligibila, iar 1,1 este contributia Uniunii Europene din Fondul European De Dezvoltare Regionala. Elena Udrea, ministrul MDRT, a semnat contractul de finantare a proiectului

Actionarul majoritar al companiei, Balas, mai detine 10% din actiunile companiei Diro General Grup SA ce administreaza restaurante in Neptun si care a avut o cifra de afaceri de 632.000 de euro. La aceasta companie mai detin actiuni si Gabriel Nati, Cristina Nati, Florin Ciobanu si Cristina Ciobanu, potrivit ONRC. Omul de afaceri Balas Salcoci nu a putut fi contactat.

"Este in spital in urma unui accident", a spus un reprezentant al companiei. Potrivit informatiilor din publicatiile specializate pe probleme de mediu, Balas este un om de afaceri controversat, implicat in cazul distrugerii padurii Comorova.