Padure, Angst: Aceste masuri erau asteptate de mult de mediul privat

Ziarul Financiar 06.05.2010

Stefan Padure, vicepresedintele producatorului de mezeluri Angst, sustine ca statul nu mai avea cum intretina pentru mult timp un aparat bugetar excesiv de umflat fara a lua masurile enuntate in urma cu scurt timp de presedintele Romaniei, Traian Basescu, si ca aceste masuri erau asteptate de mediul privat.

"Statul ar trebui sa se comporte ca un agent economic si asa cum noi (n.red.-agentii economici) nu am crescut preturile in ultimul an ci am redus costurile si numarul de angajati, asa trebuie sa faca si statul. Acestea sunt masuri asteptate de mult si de departe ar fi fost mult mai rau pentru economie daca ar fi crescut TVA-ul si cota unica", spune Stefan Padure, vicepresedintele producatorului de mezeluri Angst, unul dintre cei mai mari producatori locali de mezeluri.

El a completat ca in prima faza se va vedea o scadere a consumului in urma aplicarii acestor masuri, dar cu toate acestea sunt necesare. "Ar trebui sa se gandeasca sa scada acum TVA-ul la anumite categorii de produse alimentare pentru a aduce mai multi bani la buget", a mai spus Padure.