Exclusiv ONLINE: De ce s-au vandut 3 milioane de cutii de Algocalmin de la inceputul anului

Autor: Ioana David 07.05.2010

Algocalmin, unul dintre cele mai vechi branduri romanesti de medicamente lansat in 1966, a inregistrat vanzari de 3,37 milioane de cutii in primele trei luni ale acestui an, adica 15,8 milioane de lei (3,7 mil. euro). In aceste conditii, Algocalmin este medicamentul cu cele mai mari vanzari din punctul de vedere al volumului.

In top 20 al celor mai vandute medicamente din Romania se afla doua doua produse care se elibereaza fara prescriptie medicala, Algocalmin si Nurofen, potrivit datelor companiei de cercetare de piata IMS Health. Nurofen a generat vanzari de 3,2 milioane de cutii in primele trei luni ale acestui an, adica 36,4 mil. lei. Din punctul de vedere al volumelor vandute, atat Algocalmin cat si Nurofen au inregistrat scaderi.

Aproape jumatate dintre romani sufera de dureri de cap si migrene cel putin o data pe luna, iar 63% dintre acestia folosesc Algocalminul pentru tratament, potrivit unui studiu realizat de GfK.

Dupa Algocalmin, urmatoarele cele mai folosite medicamente la aparitia acestor simptome sunt paracetamolul (36%) si antinevralgicul (32%). Nurofenul (22%) si aspirina (21%) completeaza topul celor mai folosite cinci medicamente in remediul durerilor de cap.
In total in primul trimestru al acestui an in Romania s-au vandut 125 de milioane de cutii de pastile.
Din punctul de vedere al valorii vanzarilor, primele locuri in topul celor mai vandute medicamente sunt cele de import care trateaza afectiuni precum hepatita sau cancerul.