Antonescu: FMI avea sentimentul ca ar trebui sa fim fericiti ca nu au fost marite taxele; nu suntem

Ziarul Financiar 09.05.2010

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, dupa intalnirea cu delegatia FMI, ca oficialii aveau sentimentul ca liberalii ar trebui sa fie fericiti ca nu au fost marite taxele, precizand ca, in ciuda optimismului pe care il afiseaza sau il simuleaza acestia, se vor revedea mult mai curand, informeaza Mediafax.

"Reprezentantii FMI aveau sentimentul ca noi liberalii ar trebui sa fim fericiti deoarece nu au crescut taxele deocamdata. Este bine, cum am spus, ca nu au crescut taxele, dar nu suntem fericiti pentru ca scaderea sau cresterea taxelor nu sunt un scop in sine, ci sunt un mijloc, pentru ceea ce credem noi ca trebuie sa fie dezvoltarea economica", a spus Antonescu.

El a spus ca masurile anuntate de presedintele Basescu sunt "o plasare cinica si de o violenta fara precedent pe umerii celor mai fragili membrii ai societatii a ceea ce inseamna rezolvarea pe hartie, deocamdata, a problemelor de deficit cu Fondul".

El a precizat ca din discutia cu FMI a aflat doar ca "banii nu se dau de la Fond decat dupa ce aceste masuri anuntate de presedinte devin un fapt, cu alte cuvinte, dupa ce ele trec prin Parlament, dupa ce se angajeaza si presedintele, si dupa ce eventual si probleme si cu Curtea Constitutionala, care au fost amintite, se rezolva".