Greii economiei au luat cu asalt Parlamentul pentru a discuta masurile stabilite cu FMI

Autor: Doina Anghel 10.05.2010

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu, presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc impreuna cu membrii cabinetului sau si ministrul finantelor Sebastian Vladescu au sosit in jurul orei 13 :00 la Parlament sa discute cu senatorii si deputatii masurile privind reducerea cheltuielilor din sectorul public care au fost decise saptamana trecuta impreuna cu reprezentantii FMI.

Cea mai "dureroasa" dintre aceste masuri presupune reducerea salariilor si pensiilor din sectorul public cu 15%. FMI a anuntat luni dimineata ca aceasta masura ar trebui dublata in urmatorii ani de concedierea a 250.000 de personae din sectorul public.

" Nu se discuta in acest momemt de concedieri", a spus ministrul de finante inaintea intalnirii cu parlamentarii PDL la care participa si presedintele Traian Basescu si membrii guvernului. Guvernatorul BNR se afla dupa-amiaza la o intalnire cu conducerea Senatului care a fost solicitata de presedintele acestui for, Mircea Geoana. PNL si PSD au anuntat ca nu vor sustine masurile de reducere a salariilor propuse de Guvern care ar trebui sa treaca de Parlament pana la sfarsitul lunii iunie ca sa discute reducerea salariilor bugetarilor.