Romtelecom, amendat cu 5.000 de lei in cazul politelor cadou de asigurare a locuintelor

Autor: Magraon Andreea 10.05.2010

Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa de pe piata locala, a fost amendat cu 5.000 de lei de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) pentru utilizarea datelor clientilor companiei fara consintamantul acestora in acordul cu Astra pentru oferirea unei polite cadou de asigurare a locuintelor.
"Romtelecom a fost amendat cu 5.000 de lei pentru ca nu a obtinut acordul abonatilor in prealabil", a declarat pentru ZF Alina Savoiu, seful Birou Juridic si Comunicare din cadrul ANSPDCP.

"S.C. Romtelecom S.A. a fost sanctionata cu amenda in cuantum de 3.000 lei pentru prelucrare nelegala a datelor, intrucat a utilizat datele fara consimtamantul expres si neechivoc al abonatilor, in temeiul art. 32 coroborat cu art. 5 din Legea nr. 677/2001. De asemenea, S.C. Romtelecom S.A. a fost sanctionata cu amenda in cuantum de 2.000 lei pentru prelucrare nelegala a datelor, intrucat a utilizat datele abonatilor in alt scop decat pentru furnizare de servicii telefonice, in temeiul art. 32 coroborat cu art. 4 din Legea nr. 677/2001", au declarat reprezentantii institutiei.

Potrivit acordului dintre Astra si Romtelecom, un milion de clienti ai operatorului trebuiau sa primeasca impreuna cu factura o asigurare de locuinta, gratuita in primele trei luni.