Impreuna cu Zapp, veniturile Cosmote au crescut cu 13%, la 114,8 mil. euro. Baza de clienti a ajuns la 7,2 milioane

Autor: Adrian Seceleanu 12.05.2010

Cosmote, numarul trei pe piata locala de telefonie mobila, a inclus pentru prima data in raportari veniturile si baza de clienti a Zapp astfel ca datele pe primul trimestru din 2010 arata cresteri semnificative fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile Cosmote si Zapp au fost in T1 de 114,8 mil. euro, in crestere cu 13,3% fata de anul precedent. Compania nu precizeaza insa care a fost contributia Cosmote si care a fost contributia Zapp la aceste venituri.

Profitul operational in T1 a fost de 6,6 mil. euro, in scadere cu 56% fata de anul precedent, rezultatul fiind influentat negativ de consolidarea datelor financiare ale Zapp. "Fara Zapp, scaderea profitului ar fi fost de numai 27%", potrivit raportului OTE, actionarul majoritar.

Baza de clienti a ajuns la 7,154 milioane de clienti, dintre care 1,5 milioane sunt abonati. Cifrele includ si clientii Zapp. Numarul total de utilizatori a avansat cu 17% fata de anul precedent. Grupul OTE nu a precizat care este contributia Zapp la baza de clienti a Cosmote. La jumatatea anului trecut Zapp avea putin peste 370.000 de clienti.