Boom TV cauta solutii de redresare financiara

Autor: Adrian Stefan Seceleanu 17.05.2010

DTH Television Grup, operatorul platformei de satelit Boom TV, spera ca intrarea in insolventa si discutiile initiate in acest context cu creditorii vor avea un rezultat favorabil, care sa permita redresarea financiara a companiei, au declarat pentru ZF oficialii companiei.

"DTH Television Grup a initiat vineri, 7 mai 2010 cererea de intrare in insolventa, care sa permita redresarea financiara a societatii. Obiectivul companiei este sa continue sa le furnizeze clientilor sai aceleasi servicii la aceeasi calitate. Aceasta procedura a fost initiata in scopul identificarii unor solutii pentru situatia in care se regaseste compania. Au fost initiate discutii cu principalii furnizori, inclusiv cu banca si se lucreaza impreuna in aceeasi directie. DTH este optimista ca situatia se va rezolva intr-o modalitate favorabila pentru toate partile implicate in proces", au spus pentru ZF oficialii Boom, fara a oferi alte detalii.

Compania avea la 31 decembrie 2008 datorii totale de 74 mil. euro, dupa ce in 2008 compania inregistrase pierderi de 33,7 mil. euro la venituri de 17,7 mil. euro. Compania nu a oferit date despre afacerile din 2009, nivelul datoriilor sau numarul de clienti.

Potrivit unor date de pe piata, numarul de clienti ai platformei de satelit Boom a scazut la aproximativ 130.000 de la 200.000.

Cifra nu a fost comentata de oficialii Boom, care au precizat insa ca "in urmatoarele saptamani compania va elabora, impreuna cu administratorul judiciar desemnat de catre instanta, un plan pentru reorganizarea companiei si se vor relua negocierile cu investitorii".

Situatia Boom pare sa se fi deteriorat dupa esuarea negocierilor de vanzare cu Romtelecom, care au fost purtate in primavara anului trecut. Discutiile dintre cele doua companii s-au finalizat doar cu un acord privind preluarea de catre Romtelecom, numarul trei pe piata de servicii TV din Romania, a unui post cu profil sportiv al Boom. Canalul Boom Sport One transmite meciuri de fotbal si baschet din mai multe campionate internationale. Oferta de continut s-a redus insa pe fondul problemelor financiare, din grila Sport One iesind, spre exemplu, campionatul din Italia. In acest context, Romtelecom a anuntat ca va rupe parteneriatul cu Boom, din data de 21 mai, privand astfel Boom de o sursa constanta de venituri, care fusese pusa ca garantie pentru un imprumut. Oficialii Boom nu au comentat pana la inchiderea editiei ruperea contractului cu Romtelecom.

Boom TV se confrunta cu o concurenta dura din partea gigantilor Romtelecom si RCS&RDS, care au aproape 2 milioane de clienti. Boom TV nu a mai oferit informatii despre datele financiare sau clienti in ultimul an, insa date publicate in Monitorul Oficial de companie arata ca operatorul si-a restructurat activitatea. Astfel, Boom TV a redus numarul membrilor din board de la cinci la trei si a inchis sase puncte de lucru din tara. Boardul Boom este format acum din Louis Silver, Rennie McConnochie si Dor Dankner. Actionarii principali ai Boom TV sunt Blackdzaar (Cipru), Elran Investments (Israel) si Sandhirst (Cipru).

Actionarul principal al Blackdazaar este RP Explorer Master Fund - fond de investitii reprezentat de britanicul Louis Silver -, care e si seful boardului de la Boom TV.