Honda aduce hibridul sport CR-Z in Romania de la 25.000 de euro

Autor: Alexandru Anghel 17.05.2010

Honnda Romania, importatorul marcii japoneze pe plan local urmareste sa vanda 10 unitati pentru coupe-ul hibrid CR-Z, care va fi comercializat d ela un pret care incepe de la 24,966 de euro, cu TVA inclusa.

Primul coupe hibrid din piata europeana este echipat cu un motor de 1,5 litri cu alimentare pe benzina, care dezvolta 84 de kilowati ( aproximativ 110 CP) si un motor electric trifazic alternativ, cu o putere de 9 kilowati. Acestea sunt legate la o cutie cu transmisie manuala, prima de acest fel in cazul unui hibrid, unde de obicei sunt utilizate cutii de transmisie cu variatie continua.

"Estimarile Honda pentru 2010 (referitor la vanzarile din Romania - n.red) sunt de 10 unitati, datorita alocarii limitate, ca urmare a cererii ridicate din Japonia", a declarat Florin Nita, coordonator PR si vanzari Honda Trading Romania.

Potrivit declaratiilor anterioare ale reprezentantilor Honda, pentru anul viitor compania a bugetat un plan de vanzari de 100 de unitati pentru automobilele hibrid proprii, unde intra si modelele Honda Civic Hibrid si Honda Insight.

Potrivit fisei tehnice a CR-Z, hibridul sport atinge o viteza maxima de 200 km/h, si inregistreaza un consum combinat de 5 litri/100 km. In dotarea de baza, pe langa sistemele ABS, EBD (distributia fortei de franare) si EBA (asistenta la franare) si un sistem suplimentare de control al tractiunii si stabilitatii (VSA).
La capitolul confort sunt incluse repre precum cruise control, climatizare automata, oglinzi incalzite retractabile, senzori de lumina si parcare, conectori USB si iPod, sau modul de exploatare economica ECON.