CFO-ul Lafarge Ciment, promovat vicepresedinte

Autor: Catalin Lupoaie 18.05.2010

Philippe Platon, care a ocupat timp de patru ani functia de director financiar al Lafarge Ciment, subsidiara locala a grupului francez Lafarge, a fost promovat pe pozitia de vicepresedinte la sediul central de la Paris, urmand sa aiba responsabilitati privind strategia, dezvoltarea, fuziunile si achizitiile.

Pozitia lui Platon va fi preluata de Paul Vu Huy Dat, care ocupa functia de director financiar la unitatea operationala a diviziei ciment a grupului Lafarge din Honduras, unde si-a desfasurat activitatea in ultimii trei ani.

In mandatul lui Platon, Lafarge a atins in 2008 cel mai mare nivel al profitului net, de 163,8 mil. euro, urcand pe locul cinci in topul celor mai profitabile companii din Romania. Inainte de a parasi postul din Romania, Platon a declarat pentru ZF ca se asteapta la o scadere a businessului Lafarge anul acesta, dupa cea inregistrata in 2009 si recomanda Guvernului sa accelereze contractele realizate in modelul proiectare-constructie (design & build) si sa apeleze la parteneriate in sistem public-privat.

Francezii au bugetat initial in raportul anual publicat la inceputul anului o crestere de 0-5% a vanzarilor in volum in 2010, dupa ce anul trecut businessul a scazut cu 34,4%, pana la circa 243 milioane de euro.

Grupul Lafarge, cu activitati pe pietele de agregate, betoane si gips-carton, a intrat pe piata locala in 1997, prin preluarea fostului producator national Romcim si are peste 1.100 de angajati, in scadere cu 500 de persoane fata de 2008. Lafarge Ciment detine doua fabrici de ciment la Medgidia si Hoghiz, precum si o statie de macinare la Targu-Jiu.